Gospelband Sozo Fryslan

Gospelband SOZO uit Broeksterwoude is een band met een uitsluitend Friestalig repertoire. Zij treden regelmatig op in kerkdiensten in geheel Friesland Sozo is een populair Grieks woord. Het betekent: “Hij die redt”. In de teksten staat dit thema ook centraal. Wij worden gered door ons geloof in Jezus. Jezus redt ons ook van ons ik gerichte leven.

Sozo speelt populaire muziek in de volgende bezetting; drums, bas, elektrische gitaren, keyboard en akoestische gitaren. De taal van onze liederen is uitsluitend Fries. Wij treden vooral op in kerken, feesttenten, in jeugddiensten en Friese diensten en evangelisatiediensten. Er wordt van ons gezegd dat wij duidelijk te verstaan zijn, goed een uur durend concert verzorgen, in de presentatie thema van de dienst en eigen liederen goed weten te combineren en een passie te hebben voor evangelisatieactiviteiten.

Een nieuwe ontwikkeling voor Sozo is het brengen van friestalige opwekkingsliederen, zodat ook de gemeente actief aan een optreden kan deelnemen. De teksten worden via een beamer in een verzorgde presentatie geprojecteerd. (Indien mogelijk maken we graag gebruik van een installatie die in de kerk aanwezig is, in andere gevallen gebruiken we de eigen beamer) Sozo is graag bereid mee te werken aan diensten of evangelisatie- activiteiten. Neem hiervoor contact op met Syb van der Ploeg,via; E-mail: info@gospelbandsozo.nl (emailcontactpersoon is Henk Hiemstra)

Sozo wil graag een constructieve bijdrage leveren aan de diensten waarin ze meewerken. Het optreden kan in overleg samengesteld worden uit Sozonummers en Friestalige opwekking waar naar hartelust kan worden meegezongen. Syb van der Ploeg weet erg goed thema’s van een dienst te combineren met het beschikbare repertoir. De groep zit qua muziekstijl het meest in de hoek van (gitaar)rock, maar tracht meerdere stijlen te integreren in hun muziek. Hierbij tracht men een mix te maken van rustige en steviger nummers voor een evenwichtig optreden.

Hoofddoel blijft echter de teksten zo duidelijk mogelijk uit te dragen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.